Is investeren in crypto een goede investering?

Het is zeker mogelijk om stinkend rijk te worden door te investeren in crypto. Maar er blijft altijd een risio aan verbonden, want je kunt ook geld verliezen. De markt blijft onvoorspelbaar. Maar waar je veel kunt verliezen kun je vaak ook een hoop winnen. Als we van een aantal maanden tot een aantal jaar terugkijken is investeren in crypto heel winstgevend.

De vraag naar digitale valuta groeit met de dag. Mensen krijgen geen rente meer op de bank, en zelfs met een kleine belegging in cryptovaluta kan er al meer winst worden behaald dan een grote som geld op de bank te laten staan.

 

Wat is crypto currencie eigenlijk en hoe werkt het?

De meeste cryptocurrencies werken zonder de steun van een bank of overheid. In plaats van te vertrouwen op overheidsgaranties ondersteunt de crypto op gedecentraliseerde technologie welke de  blockchain wordt genoemd. Crypto zijn digitale munten.

 

Bitcoin en altcoins

De Bitcoin kennen we allemaal. Deze munt is de grootste en marktleider voor alle cryptovaluta. Altcoins zijn alle andere (alternatieve) munten die los staan van de Bitcoin. Iedere coin heeft weer zijn eigen verhaal. Echter zijn wel alle altcoins gevoelig voor de schommelingen van de Bitcoin. Als de Bitcoin 10% zakt, dan zakken de altcoins vaak ook zo’n 10%.

 

Welke coins zijn bekend en groot?

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Binance coin (BNB)
  4. Solana (SOL)
  5. Cardano (ADA)
  6. XRP (XRP  (Ripple))
  7. Polkadot (DOT)
  8. Terra (LUNA)
  9. Dodgecoin (DODGE)
  10. Avalanche (AVAX)

eth koers jaar avax avalanche koers jaar bitcoin koers jaar

Is crytocurrencie een goede langetermijninvestering?

Als we 1 jaar of langer een langetermijn zouden noemen, dan is het antwoord ja. Als we de top 10 coins van hierboven even nader onder de loep leggen dan zien we dat de meeste gegroeid zijn in een jaar tijd. Hieronder in de tabel heb je het overzicht.

Het komt er bijna op neer dat als je lang genoeg in de Bitcoins blijft zitten, en voor langetermijn gaat, je altijd geld verdient. Bitcoins en Altcoins (cryto) zorgt voor een heel goede ROI (Return of investment).

1-1-2021 11-12-2021
Bitcoin (BTC) € 23.729,50 € 42.808,00
Ethereum (ETH) € 603,91 € 3.547,50
Binance coin (BNB) € 31,07 € 488,47
Solana (SOL) € 1,28 € 149,02
Cardano (ADA) € 0,14 € 1,13
XRP (XRP (Ripple)) € 0,18 € 0,73
Polkadot (DOT) € 7,70 € 24,09
Terra (LUNA) € 0,39 € 55,58
Dodgecoin (DODGE) € 0,01 € 0,14
Avalanche (AVAX) € 2,60 € 73,58

Zelf ook iets investeren in Bitcoins of Altcoins (cryptovaluta)? Als je een klein jaar geleden voor 10 euro AVAX had gekocht dan was dat een klein jaar later 283 euro waard. Een ROI van 283%.

Je kunt denken dat er geen kansen meer liggen, maar dat dachten de mensen een jaar geleden ook toen ze de cijfers een jaar later zagen. Een feit blijft dat Bitcoins en Altcoins alsmaar blijven groeien. Op kort termijn kunnen er zeker dippen zijn die je geld kosten, maar als je er lang genoeg in durft te blijven zitten kun je alleen maar winst maken.

In Nederland hebben we bitvavo welke een handelsplatform is voor cryptovaluta. Zeker wanneer je nog weinig afweet van de crypotowereld is dit een uitstekend platform om mee te beginnen. Je kunt gewoon eenvoudig met IDeal een tientje overmaken welke als tegoed/saldo terug te zien is. Met dat saldo kun je een of meerdere munten kopen.

Het platform is op de pc/laptop te bezoeken maar ook vanaf je telefoon. Aankopen, verkopen, en de koers inzien kan ook gewoon vanaf je pc of telefoon. Op ieder moment kun je dus handelen als je zou willen.

Geef jij wel eens geld aan krasloten uit? Dan kunnen we je beloven dat de kans op winst met crypto duizend maal hoger ligt. Ga jij het een kans geven?

Laat gerust je reactie hieronder achter om te laten weten hoe jij hierover denkt.

 

Disclaimer: Wij zijn geen financieel adviseur of expert. Dit is onze mening. Iedereen die gaat beleggen moet zelf onderzoek doen voordat hij overgaat tot aankoop of verkoop.