Meer over cryptocurrency

Hoe is cryptocurrency ontstaan? Het begon met een financiële crisis in het begin van de 21e eeuw. In 2008 ging één van de grootste banken in Amerika failliet waardoor de crisis nog erger werd. Kort daarna werd er een document gepubliceerd over de Bitcoin. In dit document staat wat de uitvinding precies inhoudt. Ondertussen zijn we al een aantal jaren verder en is de uitvinding een stuk populairder geworden. Het wordt ook steeds vaker als betaalmiddel geaccepteerd.

Starten met crypotocurrency zoals bitcoins en altcoins? Probeer dan eens bitvavo uit. Dit is het goedkoopste platform in Nederland en met 1 druk op de knop kun je kopen en verkopen. Bovendien is het een stuk eenvoudiger dan alle andere platformen.

Wat is het precies?

Dollars en euro’s zijn een voorbeeld van visueel zichtbaar geld. Cryptocurrency is daar een tegenreactie op. Cryptocurrency betekent eigenlijk ‘versleuteld geld’. Je kunt het ook wel internet geld noemen. De populairste versie hiervan is de Bitcoin. Het is zo populair dat het  waarschijnlijk in de toekomst de oude betaalmethodes gaat vervangen.

 

De voordelen van cryptocurrency.

De munten zoals bijvoorbeeld de Bitcoin zijn volledig decentraal, dit wil dus zeggen dat er geen centrale instantie bestaat die de munten beheert of uitgeeft. Bij geld is dit wel het geval. Bij cryptocurrency moet je niet eerst langs de bank stappen om geld over te maken, je maakt rechtstreeks bitcoins over naar de andere persoon. Dit zorgt voor een snellere transactie en het is ook nog eens goedkoper. Bovendien zijn de munten ook nog eens fraudevrij.

 

Verschillende soorten digitale munten.

De meest bekende digitale munt in de Bitcoin maar er zijn er nog veel meer! De verzamelnaam voor de alternatieve munten is: altcoins. De meest bekende altcoins zijn: Litecoin, Stratis, en Ethereum. Deze zijn momenteel ook in waarde aan het stijgen, hierdoor kan het soms erg winstgevend zijn om te investeren. Je moet er wel rekening mee houden dat deze waarde op en neer kan gaan. Echter komen er dagelijks nieuwe coins bij, in de meeste gevallen zijn deze gericht op een specifiek gebied.

Als je meer wilt weten over cryptocurrency neem dan een kijkje op www.cryptoprijs.com